tartalomjegyzék szereplők képek

FIGYELEM! Megnyitottam új, összegző blogomat, a Deana alkotásait,
ahol rendszerezve megtalálod az Equinoxon kívüli összes többi írásomat!

2011. április 2., szombat

Prológus

Előszó

Bella szirtugrásakor Jacob rögtön utána ugrik, így Alice nem látja, hogy a lány a mélybe veti magát. Miután sikeresen kimenti Jake Bellát és hazaviszi, jön a hír Harry haláláról. Az eset után a lány átértékeli az életét és rájön, hogy semmi sem tartja vissza attól, hogy megadja magának a esélyt egy új életre Jacobbal. Így a fiú első közeledését már nem utasítja vissza. Bella végül tovább lép, közte és Jacob között elcsattant az első csók, majd megszólal az a bizonyos telefon... Ezután persze Bella rohan megmenteni Edwardot, de amint visszatérnek Volterrából, Bella meghozza élete talán legnehezebb döntését és végleg elengedi Edwardot. Jacobot választja végül és a Cullenek elhagyják az Olympic félszigetet. Edward, bár majdnem belehalt, de elfogadta Bella döntését és Denaliban próbál tovább létezni. Azonban árnyéka csupán önmagának.

Mindeközben Viktória is feltűnik a színen, de az időközben megszaporodott farkasfalkák, Sam és Jake vezetésével elüldözik minden egyes alkalommal. Az évek telnek és generációk váltják egymást. Valóra válik Bella "látomása" a két indián kisfiúról, évek múlva megszületnek Jacob és Bella ikerfiai, Edward és Ephraim Black. Edward idővel udvarolni kezd Mike Newton lányának, Cassandrának, majd el is veszi. Azonban Mike nem nézi mindezt jó szemmel és kitagadja lányát az örökségből. Így Cassandra helyett bátyja, Dave örökli a családi boltot és mindent. De Edwardék boldogan élnek La Pushban és megszületik a történtem hős(nőj)e, Sarah Black. Ekkor írunk 2064-et.

Az idő telik, és egyre kevesebben emlékeznek a Cullenekre. 2080-ra még jó néhányan élnek a régi falkából, aki emlékezhetnek rájuk. Forksban azonban már teljesen elfelejtették őket. Bella élete végre egy boldog véget ért... Azonban az unokája már nem ilyen szerencsés. Cassandra egy autóbalesetben életét veszíti Port Angelesben, amikor Sarah még csak 12 éves. Edward pedig teljesen elhagyta magát, belebetegedett a felesége elvesztésébe és rá 2 hónappal utána hal. Mivel ekkor már sem Bella, sem Jacob nem él, Sarah egyetlen élő rokonához, az örök agglegény nagybátyjához kerül Forksba. Néhai dédapja, Charile Swan régi házába költözik, elhagyva La Pusht és régi barátait, majd Forksban próbál új életet kezdeni. Mindennek már négy éve.

Amikor Sarahnak közeleg a tizenhatodik születésnapja, Alice látomásától vezérelve a Cullenek is útra kelnek, hogy visszaköltözzenek Forksba. Eközben Viktória, aki elkészült szörnyű tervével, szeretne végre bosszút állni James halála miatt. Sarah a születésnapján az erdőben véletlenül összetalálkozik vele. Viktória a nagy hasonlóság miatt összetéveszti a lányt Bellával és a nyomába ered, hogy végezzen vele. Azonban a farkasok éppen időben érkeznek és elkergetik. Miután Sarah magához tér, elárulják neki a farkasok titkát. De a lány nem úgy reagál, ahogy a családja számít. Megijed attól, amit megtudott és menekülőre fogja a dolgot. Addig megy az erdőben, amíg össze nem esik a fáradtságtól a Cullen ház közelében. Ekkor talál rá Edward, aki elsőként ért vissza Forksba a látomást követően. A lányt ápolja néhány napig, aztán visszaviszi a Swan házba. A Cullenekben ezer seb szakad fel újra, Edward egyre inkább keresi a lány társáságát, és a padláson talált naplóból és Bella régi szobájában elrejtett dobozból lassan minden titokra fény derül.

Azonban senki nem sejti, hogy az időközben újra felbukkanó vérfarkasokkal, a Hold Gyermekeivel harcoló Volturi egy kis küldöttséget indít útnak, hogy kiderítse, betartották-e a Cullenek az ígéretüket és átváltoztatták Isabellát, ahogyan azt megígérték. Vajon sikerül megmenteni Saraht Viktória karmai közül és félrevezetni a Volturit? Vagy az évszázad legvéresebb leszámolása készülődik hamarosan a Cullenek és a farkasok ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése